Pas på dig selv, når du bliver ældre

Ingen bliver yngre, og du har måske også selv opdaget, at leddene knirker lidt ekstra, og at huden ikke er så glat, som den var engang. Der er ingen skam i at blive ældre, og for mange er det også forbundet med noget ekstra ro og fred i tilværelsen. Det kan alle have brug for. Men det er også vigtigt, at man passer lidt ekstra på sig selv, når man bliver ældre. På den måde kan man nemlig bevare et sundt og aktivt liv, og det har de fleste behov for for at kunne trives.

 

Overvej proteindrikke

Nogle mennesker oplever, at appetitten mindskes med alderen. Dette er der i og for sig ikke noget galt med, men det er vigtigt at sørge for, at man stadig får den korrekte ernæring. Derfor kan du for eksempel overveje proteindrikke til ældre som et supplement til resten af din kost. På den måde sørger du for, at du får nok protein, så du kan fungere godt i hverdagen.

 

Motion er altid godt

Nogle mennesker tror måske ikke, at det er sundt at dyrke motion, når man bliver ældre. Men det er en myte, for det er faktisk rigtig vigtigt at få bevæget sig, selvom man kommer op i årene. Man skal selvfølgelig gøre alt med måde, og derfor er det en rigtig god idé at snakke med en læge eller fysioterapeut, inden du går i gang med et træningsprogram. Dermed er du sikker på, at øvelserne passer til dig.